Miska s krémem z papáje
Miska s krémem z papáje
Potřebujeme:
v 100 ml mléka
v 40 g cukru krystal
v 2 žloutky
v 8 g želatiny
v 150 ml smetany na šlehání
v 150 g papáji
v 16 cukrářských piškotů
Na ozdobení:
v 1 mango
v 1 karambola
v 4 jahody (jiné ovoce)
v 50 ml smetany na šlehání
Postup:
Mléko promícháme s cukrem a svaříme. Do ještě horkého, ale ne už vřícího mléka vmícháme žloutky a za občasného zamíchání necháme směs vychladnout. Podle návodu na obalu rozpustíme želatinu. Papáju oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Pak ji dobře promícháme s rozpuštěnou želatinou, spojíme s prochladlým žloutkovým krémem a nakonec zlehka po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Misky nebo poháry vyložíme překrájenými cukrářskými piškoty a přelijeme je krémem z papáje. Povrch ozdobíme ovocem, nakrájeným na plátky (například mangem, karambolou, jahodami), tuhou šlehačkou a piškoty.